Rețetă Glazură Fermă
Distrbuie

Glazură fermă
Ingrediente
- 300 gr ciocolată albă
- 300 gr smântână pentru frișcă (grasă)
- 100 gr glucoză
- 5 grame foi gelatină
- Colorant alimentar
Mod de lucru
- Se hidratează gelatina în apă rece.
- Smântâna pentru frișcă împreună cu glucoza se aduc la punctual de fierbere
- Amestecul de frișcă și glucoză se toarnă peste ciocolată. Se adaugă gelatina hidratată,
- colorantul alimentar, iar cu ajutorul unui blander vertical se omogenizează foarte bine.
- Se strecoară glazura obținută și se folosește în jurul temperaturii de 22-26 grade Celsius pe produsul perfect congelat.
Tipsuri
- Eu folosesc gelatină foi profesională Dr Oetker –rezista la temperaturi mari și de aceea o adaug în compoziția fierbinte.
- În cazul în care folosiți un alt tip de gelatină recomand s-o adăugați topită în glazură, iar temperatura glazurii să fie în jurul temperaturii de 40 grade Celsius (pentru a evita distrugerea gelatinei).
- Colorantul alimentar se adaugă treptat până la nunanta dorită și conform specificațiilor de pe flacon astfel încât să nu depășim doză admisă.
- Glazura este fermă, dacă doriți glazura mai lipicioasă puteți reduce cantitatea de gelatină.
- Puteți folosi colorant gel cât și pudră.